مقالات

آموزش نحوه نگهداری و تمیز کردن شیشه عینک

پاک کردن شیشه عینک

عینک یک وسیله کاربردی است که افراد زیادی با توجه نیاز خود، طبی، آفتابی یا هردو، از این اکسسوری حیاتی استفاده می‌کنند و از خواصی که برای چشمان آنها دارد، بهره می‌برند. یکی از مشکلاتی که گریبان گیر افرادی که عینک میزنند می‌شود، لکه شدن بی وقفه‌ی لنزهای عینک است که ممکن است به حدی زیاد باشد که حتی دید به اطراف را نیز مختل کند.

لکه‌های جا مانده بر روی لنز عینک ممکن است در اثر برخورد دست با لنز، پوست صورت، موها یا در اثر تماس با یک عامل بیرونی نظیر: گردو غبار و حتی روغن پاشیده شده در هنگام آشپزی باشد. هرکدام از این کثیفی‌ها بر روی عینک آفتابی یا طبی ممکن چندین و چند بار در طول شبانه روز اتفاق بیوفتد.

در این مقاله قصد داریم تا با برسی عواملی که باعث لکه شدن عینک می‌شوند، به شما همراهان گرامی کمک کنیم تا بتوانید با آگاهی بیشتر نسبت به نحوه نگه داری و تمیز کردن شیشه‌های عینک خود اقدام کنید. در ادامه با ما همراه باشید.

نحوه تمیز کردن شیشه عینک

از راه هایی که باعث میشوند عینک لکه شود جلوگیری کنید

عینک یکی از اکسسوری‌های مهم و کاربردی است که اکثر افراد جامعه بنا به کاربردی که برای آنها دارد و بدون محدودیت سنی از آن استفاده می‌کنند. فرقی ندارد که عینک طبی میزنید یا آفتابی، شیشه عینک شما ممکن است با یک تماس کوچک دست، لکه شده و از کیفیت دید به اطراف بکاهد. اما با چند راه کار ساده می‌توانید شیشه عینک خود را تمیز و سالم نگه دارید.

اولین اقدام برای تمیز نگه داشتن شیشه عینک این است که قبل از دست زدن به عینک، دست‌های خود را بشویید، زیرا ممکن است به هر دلیل اشیا چرب یا کثیف را لمس کرده باشید. این نکته را فراموش نکنید که پوست بدن به خودی خود چربی طبیعی تولید می‌کند، و با تماس انگشتان با عینک، این لکه‌ها هستند که بر روی شیشه اثر خود را جا می‌گذارند.

سعی کنید فقط در صورت نیاز به عینک خود دست بزنید و بهترین کار این است که دستان خود را بشویید تا از هرگونه چربی پاک شوند. منابعی که در طول زندگی روزمره با آنها سروکار داریم و باعث کثیف شدن شیشه‌های عینک می‌شوند، عبارت اند از:

  • تماس با خز و پوست حیوانات خانگی.
  • انواع محصولات غذایی مانند: آرد، روغن، انواع ادویه.
  • انواع اشیا، از جمله دکمه آسانسور و نرده پله‌ها،دستگیره درها، فرمان و دنده ماشین.

هنگام تنظیم عینک به لنز ها دست نزنید

یکی از مشکلات رایج افرادی که عینک میزنند این است که به هر دلیلی ممکن است، عینک از روی بینی آن‌ها سر خورده و پایین بیاید و باید آن را به بالا فشار دهند. برای این کار هرگز به صورت مستقیم به لنز عینک دست نزنید و فقط فریم را بگیرید. زیرا این کار باعث انتقال چربی به شیشه عینک می‌شود.

  • تمرین کنید و برای بالا بردن عینک، فریم را بگیرید.
  • لکه شدن عینک در هنگام کار یا در مواقع مهم، میتواند اعصاب شما را به هم بریزد.

هنگام پخت و پز مراقب عینک خود باشید

هنگام پختن غذا مخصوصا زمانی که در حال سرخ کردن هستید، روغن داغ به اطراف پرتاب می‌شود و اندازه این پرتاب در حدی است که به شیشه عینک شما برخورد کرده و آن را لکه می‌کند. لکه شدن عینک با روغن، بیشتر یک دردسر است، زیرا با دستمال پاک نمی‌شود و مجبور می‌شوید عینک را بشویید.

در صورتی که در حین آشپزی به عینک نیاز دارید، سعی کنید با گذاشتن درب قابلمه، از پاشیده شدن قطره‌های روغن به عینک خود، جلوگیری کنید. در صورتی که عینک شما به خاطر پاشش روغن چرب شده است، سعی کنید در اسرع وقت آن را تمیز کنید، زیرا لکه‌های چربی در صورت پاک نشدن ممکن است به لنز عینک آسیب وارد کنند.

غذاهایی که در زمان پخت باعث پاشیدن روغن می‌شوند:

  • سرخ کردن گوشت، مرغ، ماهی.
  • درست کردن تخم مرغ با روغن داغ.
  • سرخ کردن پیاز و در کل هر غذایی که سرخ میشود.

پوست صورت و موها باعث لکه شدن لنز عینک میشود

همه افرادی که از عینک استفاده می‌کنند، در هر شرایطی ممکن است که عینک خود را بالا برده و بر روی پیشانی یا روی سر قرار دهند. پوست صورت همه‌ی افراد به طور طبیعی چربی تولید می‌کند و یکی از آسان‌ترین راه‌هایی که شیشه عینک را کثیف می‌کند، همین برخورد لنز با پوست صورت است.

برای جلوگیری از چرب شدن لنز عینک، سعی کنید در طول روز صورت خود را بشویید تا از تجمع لکه و چربی بر روی شیشه عینک طبی یا آفتابی جلوگیری کنید. به یاد داشته باشید که این نوع چربی در بعضی مواقع به راحتی و توسط دستمال پاک نمی‌شود و ممکن است پاک کردن این لکه‌ها موجب پخش شدن چربی بر روی لنز شود.

موهای بلند و مخصوصا مدل موی چتری، به راحتی میتوانند چربی طبیعی موها را به لنز عینک منتقل کنند. با هربار برخورد عینک با موها و چرب شدن عینک، می‌تواند تبدیل به یک چرخه تمام نشدنی شود. برای جلوگیری از این اتفاق، بهتر است که موهای خود را با یک سنجاق کنار بزنید تا از چرب شدن شیشه عینک جلوگیری شود.

آرایش به راحتی میتواند شیشه عینک را لکه دار کند

هنگام آرایش کردن بهتر است که محل تماس پدهای بینی عینک بر روی بینی را تعین کنید. زیرا مواد آرایشی به دلیل داشتن روغن زیاد، به راحتی باعث میشوند تا لنز عینک شما کثیف و لکه شود. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است که نقطه تماس پدهای بینی عینک بر روی بینی را از آرایش پاک کنید.

انواع راه های تمیز کردن عینک

1- برای تمیز کردن کثیفی روی لنز عینک، لنزها ر ابا آب ولرم بشویید. هنگامی که عینک به صورت تصادفی لکه می‌‎شود، و اگر این لکه‌ها بر اثر چربی بر روی لنز جا مانده‌اند، آنها را مرطوب کنید و سپس با یک دستمال تمیز و نرم، آنها را پاک کنید تا چربی به صورت کامل از روی عینک پاک شود.

  • برای از بین بردن چربی حتما دستان خود را بشویید.
  • فراموش نکنید که این کار را با آب ولرم انجام دهید تا به لنز‌ها آسیب وارد نشود.

2- با استفاده از مایع ظرف شویی، لنز‌ها را تمییز کنید. برای انجام این کار ابتدا یک قطره روی لنزها بریزید و با دست مایع ظرفشویی را روی عینک بمالید تا هرگونه چربی و کثیفی از بین برود. مطمئن شوید که هر دو طرف لنز را تمیز می‌کنید، و نه فقط قسمت داخلی آنها را.

3- پس از شستن لنزها، آنها را با استفاده از پارچه تمیز و نرم، خشک کنید تا قطرات باقی مانده آب روی شیشه عینک، دوباره تبدیل به لکه نشود. بهتر است که از پارچه بدون پرز میکروفایبر استفاده کنید.

محافظت اصولی از لنز عینک

  1. زمانی که قصد استفاده از عینک را ندارید، بهتر است که آنها را داخل کیف عینک قرار دهید تا از آسیب دیدن و لکه شدن آنها جلوگیری کنید.
  2. یک پارچه نرم و تمیز را در کیف عینک خود نگه دارید. با خرید عینک مطمئن شوید که فروشنده یک پارچه میکروفیبر نرم و لطیف به شما میدهد.
  3. اگر ورزش می‌کنید، بهتر است که عینک خود را بردارید تا از هرگونه کثیفی و حتی برخورد با بازیکنان دیگر و آسیب دیدن عینک جلوگیری کنید. میتوانید از لنزهای تماسی در هنگام ورزش استفاده کنید.

سخن پایانی

ما در این مقاله سعی کردیم تا شما را از چگونه لکه شدن لنز عینک مطلع کنیم تا به راحتی با چند اقدام پیشگیرانه بتوانید از لکه شدن‌های اعصاب خرد کن و بی وقفه‌ی شیشه عینک جلوگیری کنید. ممنون از همراهی شما.

نویسنده: پوریا زنگیشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *